NASZE WINA
Na tej stronie znajdziecie więcej informacji o naszych winach.
ANAIA Gran Malbec 2018


Anaia Gran Malbec to hołd dla wspaniałej ziemi Agrelo. O wielkiej elegancji i ciele, obszerny i przyjazny, leżakował przez 12 miesięcy w kadziach z francuskiego dębu.
LOKALIZACJA WINNIC: Agrelo, Luján de Cuyo. Mendoza.
KRAJ POCHODZENIA: Argentyna
SZCZEP: 100% Malbec
ROCZNIK: 2018
DATA ZBIORU: Koniec marca, początek kwietnia.
WYSOKOŚĆ: 960 m n.p.m
RODZAJ ZBIORU: Ręcznie w kartonach po 18 kg.
PLON: 3000 kg/ha
MACERACJA: Fermentacja w naszych ekskluzywnych kadziach betonowych. Stosowane są tylko rodzime drożdże.
DOJRZEWANIE: Leżakowanie w 4500-litrowych beczkach z pierwszego użycia francuskiego dębu przez 12 miesięcy.
ALKOHOL %: 13,2 v/v
KWASOWOŚĆ CAŁKOWITA G/L: 5
T° DE PODAWANIE: 18° C
NOTKA: Dąb zapewnia subtelność wanilii i czekolady, a winogronowy aromat czerwonych owoców i ich bogatych konfitur. Anaia Gran Malbec do hołd dla ziemi Agrelo.
AVATAR Malbec 2020


Najświeższe wino z kolekcji CASIR dos SANTOS z nowoczesną koncepcją, która obejmuje młodszą publiczność. Gładkie i łatwe do picia. Szczere i spontaniczne doznanie zmysłowe. Przyjemność i wyzwanie.
LOKALIZACJA WINNIC: Mendoza.
KRAJ POCHODZENIA: Argentyna
SZCZEP: 100% Malbec
ROCZNIK: 2020
DATA ZBIORU: Marzec.
WYSOKOŚĆ: 1000 m n.p.m
RODZAJ ZBIORU: Ręcznie w koszach.
PRZYGOTOWANIE: Rozdrabnianie, odszypułkowanie i maceracja wstępna w temperaturze 11° C przez 12 godzin.
MACERACJA: Alkohol w glinach. Trzy tygodnie maceracji w kontakcie z wytłokami. Fermentacja malolaktyczna w kontakcie z drobnym osadem.
DOJRZEWANIE: W glinach z niewielkim przejściem przez dąb francuski.
ALKOHOL %: 13,9 v/v
CUKRU: 2,11
KWASOWOŚĆ CAŁKOWITA G/L: 5,75
PH: 3,62
NOTKA: Błyszczący i lekko prześwitujący rubin. Aromat i owocowy smak z nutą dojrzałych owoców. Słodkie taniny. Zrównoważona kwasowość. Świeże i Okrągłe.
Reserve Malbec 2019


CASIR dos SANTOS narodził się jako deklaracja zasad, sposób widzenia, rozumienia i działania. Ta linia win, która nosi nasze imię, to jakościowe, kreatywne i ostateczne zobowiązanie do najbardziej wymagającego konsumenta: nas samych.
LOKALIZACJA WINNIC: Mendoza.
SZCZEP: 100% Malbec
ROCZNIK: 2019
DATA ZBIORU: 3 różne daty z późniejszą klasyfikacją i selekcją winogron.
WYSOKOŚĆ: 1300 m n.p.m
RODZAJ ZBIORU: Ręcznie w koszach.
OPRACOWANIE: Winogrona są zbierane w różnych terminach, około 30 dni między pierwszym a ostatnim zbiorem. Pozwala to na uzyskanie win o wyraźnie zróżnicowanych niuansach.
WINIFIKACJA: Fermentacja alkoholowa odbywa się w betonowych glinach. Trzy tygodnie maceracji w kontakcie z wytłokami. Fermentacja malolaktyczna w kontakcie z drobnym osadem.
DOJRZEWANIE: Leżakowane w pierwszym i drugim użyciu beczek z francuskiego dębu przez 8 miesięcy, a następnie przez 6 miesięcy leżakowania w butelkach przed wydaniem.
ALKOHOL %: 14 v/v
CUKRU: 2,27
KWASOWOŚĆ CAŁKOWITA G/L: 5,06
PH: 3,7
NOTKA: Intensywnie czerwony kolor, z aromatami czarnych owoców i owoców leśnych. Egzotyczne korzenne nuty z miękkimi taninami i smakiem wiśni i dojrzałych śliwek.
Częste pytania - FAQs
Połączenie jedzenia i wina może być wspaniałym przeżyciem, w którym wyróżnią się zarówno najlepsze składniki na naszym talerzu, jak i tajemnice naszego kieliszka. W zależności od tego, jaki rodzaj Malbec wybrałeś, możesz je połączyć z prawie każdą potrawą. Oczywiście zawsze będziemy się delektować wspaniałym Malbec z pieczonym mięsem, sosem słodko-korzennym, gulaszem, makaronem z sosem pomidorowym i sosem serowym; i oczywiście z typowymi argentyńskimi potrawami, takimi jak empanadas, asado i choripan (bułka z kiełbasą). Z drugiej strony również będziemy się cieszyć jego smakiem z dobrą, słodką czekoladą.
Tak, oczywiście! Ale te wina Malbec nie mają takich samych właściwości jak te, produkowane w Argentynie. Wysokość Andów i wysunięte najdalej na południe obszary uprawy winorośli przyczyniają się do wyjątkowej jakości naszych butelek.